PPL-APPEN

KOM IGÅNG

FÖR FLYGKLUBBAR

OM OSS

PROVA

GRATIS

24 TIM

 

 59:-

I månaden

 159:-

För tre månader

EXEMPELBILDER

Här följer några exempelbilder från applikationen. Totalt existerar i dag cirka 3 000 frågor i applikationen, varav cirka

2 500 har en bifogad förklaring. Förklaringarna är ämnade att ge dig en bredare och större förståelse för frågorna du besvarar, så att du har bättre förutsättningar att klara dina prov - och att bli en duktig och framgångsrik pilot.

 

Luftfartyg generellt

Fartmätare och motorlära

Flygningens grundprinciper

Roder och axlar

Färdplanering och prestanda

Kartkunskaper + Vikt och balans

Underkapitel i ett ämne med statistik

Huvudmeny med statistik + provval

Inlämnat prov + omprovsval

FÖR DIG SOM ÄR ELEV, FLYGINSTRUKTÖR ELLER ALLMÄNFLYGARE

PPL-Appen är sprängfylld med information. Till nästan alla frågor följer en detaljerad förklaring. Målet med våra frågor är inte uteslutande en kunskapskontroll - på vägen kommer du att lära dig både det ena och det andra om hur det är att flyga ett flygplan. Vi har också anpassat frågorna efter gällande regelverk och måldokument utfärdade av Transportstyrelsen. Appen är utvecklad för dig som studerar, men passar också den som vill vässa sina kunskaper eller arbetar som instruktör och har PPL-elever.

SVENSK FLYGTEORI MED NYTÄNK

Flygteoriförlaget Sverige är ett ungt och nystartat företag som fokuserar på utveckling av teorimaterial som kan nyttjas inom pilotutbildning. Vårt hjärta ligger närmast allmänflyget och det svenska privatflyget. Vårt mål är högt: Att modernisera och förbättra det teoriutbud som finns tillgängligt för dig som vill ta ett privatflygcertifikat (PPL). Vi som ligger bakom satsningen arbetar till vardags som flyglärare och yrkespiloter. Vi delar det gemensamma intresset och passionen för allmänflyget i Sverige.